onsdag den 9. januar 2013

Lettet og træt

Mandag blev dagen i vores liv hvor vi lærte en masse nye ord, for det var dgaen hvor vi fik de psykiatriske diagnoser på Mads. Han har ADD, en søvnforstyrrelse (big surprise eller noget ) og et hypersensitivt nervesystem, måske bliver ADD ændret til ADHD når han bliver ældre, men de kloge hoveder mener hans uro og kravlen på væggene skyldes nervesystemet. De havde lavet en voldsomt godt og rammende beskrivelse af ham- de ser præcis den samme dreng som vi ser- det er sgi da egt  ret rart. Det er ikke os som forældre der ikke kan opdrage Mads, det er ikke os der er skyld i noget. Vi har nu i 3 år kæmpet og til tider ret slåsset ret hårdt for at få folk til at forstå at han er anderledes, at Mads har behov for hjælp og støtte. Vi ved det er meget tidligt at han får en sådan diagnose, men som de beskrev Mads så er det bare sådan han er, og egt betød det heller ikke noget om han havde det ene eller det andet, men mere at der blev anerkendt at vi har behov for hjælp, at Mads har. Det har været 3 voldsomt hårde år- til tider har vi nok haft en del diskussioner om mangt og meget, fordi vi har været udkørte. men jeg er stolt af at vi holdt fast i at vi er gode og kærlige forældre, at vi holdt ud.
Vi er lettet fordi de har set den dreng vi har hver dag, men idag er trætheden kommet efter 3 års kamp. som en karklud der klasker sammen. Det næste lange stykke tid er der ingen undersøgelser, ingen test, nu skal vi bare lære hvordan vi kan hjælpe Mads bedst. Nu er vi bare os, måske også en anelse skræmmende....

11 kommentarer:

 1. Tillykke med diagnosen - hvis man kan sige sådan!! Lyder til at det har været en lang sej kamp. Jeg har selv en søn med en diagnose, men i modsætning til jer, havde vi den da han var en uge gammel. Vi har tit snakket om at Downs er en nem diagnose set i forhold til alle jer som må kæmpe for at få hjælp, så hatten af for jeres kamp - godt gået :-) Håber nu at jeres hverdag bliver lidt nemmere, selv om Mads jo stadig er Mads som han jo altid har været :-) Men forhåbentlig bliver jeres kampe nemmere fremover :-) Kh Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Sanne. Ja det har været en lang kamp og sej. Jeg håber også det bliver nemmere fremover, nu fejler han da noget anerkendt, hvis du forstår, Ikke at vi ønsker han skal fejle noget, men det er jo sådan det er, og måske via en diagnose kan vi nemmere hjælpe ham til et godt og indholdsrigt liv :) Jeg forstår godt hvad du mener i forhold til downs, selv om det i nogen tilfælde er langt andet end nemt, kender flere mødre med downs børn

   Slet
 2. Fik lige forklaringen på forskellen på ADD og ADHD af en lægelig kollega igår. Og så gik snakken bagefter på at det måtte være så frustrerende som både barn og forælder, da man jo kommer til at skælde ud en stor del af tiden og konstant sige nej og sætte grænser. Nej det er bestemt ikke let for Mads eller Mads omgivelser at ha en diagnose. Men er sikker på at i alle klare det til ug fremover også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Ja som vi fik forklaret det har dem med ADHD voldsomt meget kropslig uro, mens man med ADD har meget indre uro. Mads har også den kroplige men det skyldes nervesystemet. Ja der er mange ting vi skal sætte os ind i, men i det store hele er det ro, renlighed og regelmæssighed, og vi skal bruge samme råd som med ADHD.

   Slet
 3. Selv om måske ikke er rart med en diagnose, så er det altid rart at vide besked så man har mulighed for på bedste vis at hjælpe sit barn. Og at omgivelserne også bliver klar over det også - det kan tage lidt pres af forældrene, når man bliver mødt med forståelse.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rart med besked også fordi nu kan vi bedre hjælpe ham, istedet for at skulle kæmpe for at blive forstået og forstå Mads

   Slet
 4. Bedre at vide noget, end at kæmpe med dreger som ingen andre kan se!! Tillykke herfra!! Jeg håber I får god hjælp. Hver dag arbejder jeg med unge med ADD og ADHD. Med den rette hjælp har de fantastiske og uproblematiske liv. Det kan lykkes, og det er jeg sikker på det vil for jer.
  Kærlige kram
  Solhilsner
  Stien

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stine. Jeg håber også det kan lykkes at han får et godt liv. Vi er også glade for hvad vi ved hvad der er galt og håber det åbner nogle døre til den rette hjælp.

   Slet
 5. Der skulle have stået Drager i sidste kommentar - ikke dreger

  SvarSlet